Magic Lantern

26
mei

Magic Lantern Installatie

Post by:

Magic Lantern logo

 

Installatie handleiding Magic Lantern

 

 

 

 

Voorwoord

Deze installatiehandleiding is getest en primair geschreven voor de Canon EOS 7D met firmware versie 2.0.3 en de Canon EOS 5D mark III met firmware versie 1.2.3 maar is net zo goed bruikbaar voor alle andere toestellen uit de Canon EOS-serie.

Voordat u besluit om Magic Lantern (ML) software te gebruiken, moet u zich realiseren dat deze software niet afkomstig is van Canon. Het kan altijd zijn dat functies niet op uw toestel werken. Verder dient u zich ervan bewust te zijn dat door het gebruik- of installatie van ML er altijd iets mis kan gaan,waardoor uw camera onherstelbare schade oploopt. Voordat u de software gaat installeren dient u de aanwijzingen op de pagina van de maker zorgvuldig en nauwkeurig op te volgen!

Wanneer u op de downloadpagina van ML op zoek gaat naar een versie voor uw Canon EOS (de 5D en de 40D worden niet ondersteund), zult u zien dat hiervoor nog gene stabiele versie beschikbaar is. De auteur gebruikt zelf al enige tijd de software van Magic Lantern op de Canon EOS 5D MK3 en de Canon EOS 7D en heeft nog nooit serieuze problemen tijdens het gebruik- en installatie van ML ervaren.

Wanneer uw Canon EOS toestel over nieuwere firmware (software) beschikt dan de aangegeven versie op Magic Lantern, gebruik dan de Canon EOS utility (meegeleverd op CD-rom bij elk toestel) om de firmware naar beneden bij te stellen.

 

Voordat u begint

 1. Zorg dat u over basiskennis van computers beschikt (downloaden, un-zippen, kopiëren, plakken);
 2. Zorg dat u beschikt over de juiste firmware beschikt op uw camera (controleleer dit nogmaals voordat u tot installatie overgaat!);
 3. Zorg voor een volledig opgeladen accu van uw toestel;
 4. Zorg voor een geformatteerde SD- of CF-kaart van minimaal 4 GB en maximaal 32 GB;
 5. Kijk in bij de downloadsectie van ML welke versie u nodig heeft voor uw camera;
 6. Download het bestand;

 

Deze software KAN uw camera onherstelbaar beschadigen. De auteur van dit artikel kan op geen enkele manier aansprakelijkheid aanvaarden voor schade aan uw of andermans eigendom die door of ten gevolge van het gebruik van deze software ontstaat!

 

Installatie

 1. Pak het gedownloade bestand uit op een geformatteerde CF (of SD) geheugenkaart (u dient de bestanden de plaatsen in de ROOT-folder);
 2. Zet de camera op stand "M" (manueel);
 3. Controleer nogmaals of u beschikt over de juiste firmwareversie voor uw camera!;
 4. Wis alle camera instellingen (hierdoor gaan alle aangepaste (Custom) instellingen verloren!);
 5. Stel de camera in op de M (manual) stand;
 6. Stop de kaart in de camera en zet hierna de camera aan;
 7. Update de firmware op uw camera;

 

Wanneer ML succesvol geïnstalleerd verschijnt onderstaand beeld in de camera:

Magic Lantern Succesvol geinstalleerd

 

Zet de camera uit (Off) en hierna weer aan (On).

 

Magic Lantern is nu klaar voor gebruik!