Overig

Over mij

Post by:

Welkom op mijn webpagina,

In de tijd dat de mijnbouw nog actief was in Zuid-Limburg, werd ik geboren en groeide ik op in een dorp waar de laatste actieve mijn haar deuren sloot, toen ik 4 jaar oud was. De terreinen lagen er al snel verlaten bij en een paar jaar later zette ik -samen met mijn jeugdvrienden- de eerste stappen op het terrein. Ik was gefascineerd door de enorme gebouwen en kon wegdromen bij de gedachten hoe het vroeger allemaal geweest was in de mijnen. Ik kende de verhalen van mijn vader die nog een aantal jaren als bankwerker in de mijn gewerkt had en wist dus redelijk goed hoe het proces van ontginnen tot de productie van kolen verliep. Het mijnterrein bleef er jaren liggen en soms werden er gebouwen gesloopt, totdat de laatste gebouwen van de mijn en de naastgelegen energiecentrale gesloopt werden. Voor mij was dat het moment dat ik mij realiseerde dat ik de gebouwen nog één keer wilde fotograferen, voordat ze gesloopt werden, zodat ze bewaard bleven voor de toekomst. De passie voor fotografie was er in die jaren ook al, tijdens vakanties, dagjes uit of wandelingen was ik degene die met de camera van mijn vader in de handen liep en vaak de foto's maakte.

In de jaren '80 van de vorige eeuw, kreeg ik van mijn ouders mijn eerste eigen camera, een Fuji compactcamera die verrassend goede beelden maakte. Toch bleef ik de mogelijkheden van een SLR wel missen en ik sleepte nog vaak met de Canon A1 van mijn vader... Dat ik later, toen ik het ouderlijk nest verliet, kreeg ik mijn eerste eigen SLR: de Canon 500N. In 2003 stapte ik met de aankoop van de Canon 300D over op de digitale fotografie en ik merkte al snel dat het digitale tijdperk heel veel mogelijk maakte dat (voor de amateur) tot dat moment niet mogelijk was. De ontwikkelingen gingen de eerste jaren snel en ik begon mijn fotografie-uitrusting wat meer gestalte te geven. Op verschillende pagina's zag ik foto's voorbij komen van verlaten en vervallen gebouwen en ik ontdekte dat dit een ware stroming binnen de fotografie begon te worden. Kort daarna liep ik alleen door de eerste locatie en maakte ik mijn eerste foto's van het station van Montzen, dat er toen nog redelijk bij lag. Er volgde een tijd dat ik heel fanatiek op zoek ging naar andere locaties en dat ik mij met geen ander soort fotografie meer bezig hield dan urbex.

Inmiddels hou ik mij ook weer bezig met natuurfotografie, architectuur waarbij de voorkeur uitgaat naar religieuze gebouwen en civiele kunstwerken maar ook nog steeds met urban exploring. Kijkend door de zoeker kan ik alleen bezig zijn met het beeld en de rest vergeten waardoor fotografie ook zeker een manier van expressie is. De foto's die ik maak zijn voor persoonlijk gebruik. Een deel van de foto's die ik maak, publiceer ik op deze website en een deel van de foto's op de website, publiceer ik op mijn Flickr account.

Alle foto's op deze website worden gepubliceerd met CC-BY-ND-licentie, ook alle foto's waarin nog een watermerk zichtbaar is. U mag de foto's op de website, zowel persoonlijk als commercieel, zonder kosten gebruiken mits u de naam van de maker (zoals zichtbaar in de EXIF) bij de foto vermeldt.  

Mocht u in contact komen met mij, neem dan gerust contact op met het algemene e-mail adres van de website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veel plezier op de webpagina van eosfoto.nl!