Het debuutoptreden van de Limburgse coverband Bzeidz op het Sjloesfestival te Born, was zowel een debuut voor Bzeidz als voor mij, als festivalfotograaf. Naast Bzeidz traden ook de Limburgse bands Rolling Beatles als Jams Bond op.
Bzeidz is een jonge band met voornamelijk wat oudere en ervaren muzikanten. De band werd in 2016 opgericht door Henny Hodiamont (Drums) en bestaat verder uit: Etienne François (Bass), Victor Warning (Guitar), Hans van de Kandelaar (Guitar), Peter Houben (Keys) en als lead vocals Björn Derks en Suzanne Oldenburger.
De meeste leden hebben hun muzikale sporen ruimschoots verdiend in verschillende andere bands, maar voor de vocals kunnen we spreken over nieuw aanstormend talent, iets dat de combinatie des te leuker maakt. De naam Bzeidz (spreek uit: B-sides) refereert aan het feit dat de B-sides van een single vaak interessanter zijn dan de A-sides. Ze proberen dit dan ook in het repertoire terug te laten komen, alhoewel ze een goede A-side natuurlijk ook niet mijden. Met nummers van U2, Rolling Stones, Pretenders, Robert Palmer, Toto, David Bowie en Gary Moore bestaat het steeds wisselende repertoire uit een gevarieerde mix door de jaren en muziekstijlen heen.